Nastavljena su ulaganja lokalne samouprave u sportsku infrastrukturu našeg grada

Nastavljena su ulaganja lokalne samouprave u sportsku infrastrukturu našeg grada

Kao što su predstavnici lokalne samouprave i obećali, danas su počeli radovi na postavljanju tartan podloge na košarkaškom terenu u Aleksandrovu.

Prema rečima lokalnog ministra za sport i omladinu Nemanje Simovića, sa ovim novim investicijama još više će biti unapređena i modernizovana sportska infrasttruktura našeg grada.

Pored postavljanja balona na bazenu u Dudovoj šumi, osvetljavanja Gradskog stadiona, klimatizacije Hale sportova, obnavljanja sportskih terena u Vikend naselju na Paliću, rekonstrukciji sportskih terena u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ i postavljanja tartan podloge na terenima u Prvomajskoj ulici, i stanovnici Mesne zajednice „Aleksandrovo“ ubuduće će moći da se pohvale mnogo boljim i prikladnijim uslovima za rekreativno bavljenje sportom, a u sredu počeće i radovi na obnavljanju atletske staze i travnatog terena na Gradskom stadionu.

Tartan će na košarkaškom terenu u Aleksandrovu biti postavljen na površini od oko 330 kvadrata, a ukupna vrednost ovih radova iznosi oko milion i 300 hiljada dinara.

Da bi novi košarkaški teren mogao da koristi što veći broj stanovnika ove mesne zajednice, oko njega biće postavljene i: klupe, stolovi, kante za smeće, a biće poboljšana i javna rasveta.

 

Mesna zajednica „Dudova šuma“, takođe, dobija svoj lepši izgled što se tiče sportske infrastrukture. To je od velikog značaja za stanovnike ovog dela grada.