Nastavak radionica Crvenog krsta „Prevencija nasilničkog ponašanja“

U prostorijama Crvenog krsta najavljen je nastavak aktivnosti na prevenciji nasilničkog ponašanja kroz radionice koje će biti održane u 4 osnovne škole. Radionice su namenjene učenicima od 1-4. razreda , a počinju 12. marta. Cilj radionica je prevencija nasilničkog ponašanja u školama.

Crveni krst drugu godinu zaredom organizuje program „Promocija humanih vrednosti“ u kojem su prošle godine učestvovale OŠ „Sečenji Ištvan“ i „Matko Vuković“. U ove dve škole je za tri nedelje održano 70 radionica.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić istakla je da njoj nisu bile upućivane pritužbe u slučajevima vršnjačkog nasilja, što znači da su škole uspešno rešavale ovakve slučajeve.

Crveni krst Subotica drugu godinu zaredom organizuje predavanja „Prevencija nasilničkog ponašanja“ u okviru programa „Promocija humanih vrednosti“. Ove godine program će biti realizovan u četiri osnovne škole: „Matko Vuković“, „Sečenji Ištvan“, „Sonja Marinković“ i Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“.

Učenicima nižih razreda osnovnih škola predavanja će držati vršnjački edukatori kojih će ove godine biti 38.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime