Održana 30. Opštinska smotra recitatora

U Čitaonici Gradske biblioteke u toku prepodneva održana je 30. Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“. Na smotri je učestvovalo 93 učenika osnovnih i srednjih škola iz Subotice.

Ovako se Martin Vukov, učenik 4. razreda OŠ „Matko Vuković“ predstavio na Opštinskoj smotri recitatora. Martin kaže da mu je u izboru recitacije pomogla učiteljica, ali da tremu nije imao.

Sara Rašković, učenica 3. razreda OŠ „Hunjadi Janoš“ predstavila se sa pesmom „Pošla koka na pazar“, a ona kaže da je imala tremu prilikom nastupa pred publikom.

Trideseta po redu Opštinska smotra recitatora okupila je 93 učenika iz subotičkih osnovnih i srednjih škola. Učenici osnovnih škola bili su podeljeni u dve grupe: od 1-4. razreda i od 4-8. razreda, dok su treću grupu činili srednjoškolci. Deca su recitovala pesme na jezicima na kojima se nastava realizuju u školama koje pohađaju.

U programu Smotre recitatora, pored dece takmičara učestvovali su i predstavnici kulturno-umetničkih društava, udruženja građana i institucija koja rade sa decom na razvijanju i negovanju lepog kazivanja poezije. Najbolji recitatori sa Opštinske smotre će učestvovati na Zonskoj smotri recitatora koja će biti održana 10. aprila u Čitaonici Gradske biblioteke, a okupiće takmičare iz Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Kanjiže, Sente, Ade i Malog Iđoša.