I najmlađi Subotičani učestvovali u krosu RTS-a „Kroz Srbiju“

Deca najstarijeg uzrasta u svim vrtićima PU “Naša radost” tokom prepodneva učestvovala su u krosu RTS-a “Kroz Srbiju”. Na ovaj način i naši najmlađi sugrađani dali su doprinos obeležavanju Međunarodnog dana fizičke aktivnosti.

Mališani uzrasta od 6 i 7 godina iz vrtića “Sanda Marjanović” i “Lastavica” sa Prozivke trčali su dva kruga oko Gabrić ćuprije i na taj način učestvovali zajedno sa decom iz cele Srbije u krosu RTS-a “Kroz Srbiju”. Deca su sa osmehom na licu dočekala 10:02 časova kada je državni sekretar Ministarstva prosvete Aleksandar Pajić iz studija RTS-a i Radio Beograda 1 dao znak za start. Iako mali, predškolci su svesni toga koliko je fizička aktivnost bitna za zdravlje.

Jedan od veoma važnih faktora koji utiču na rast i razvoj dece, kao i na njihovo zdravlje je fizička aktivnost. U dečjem uzrastu veliki deo fizičke aktivnosti odvija se kroz igru ili organizovane sportske aktivnosti. Ove godine je u vrtićima PU “Naša radost” akcenat stavljen upravo na fizičku aktivnost.

Deca najstarijeg uzrasta u sva 54 objekta PU “Naša radost” učestvovala su danas u RTS-ovom krosu “Kroz Srbiju”. Oni su u dvorištima svojih vrtića istrčali po dva kruga, a svaki učesnik je dobio diplomu i užinu od žitarica. “Naša radost” dugi niz godina učetvuje u ovoj manifestaciji, a svake godine se bira druga lokacija u gradu na koju dolaze deca i vaspitači iz okolnih vrtića.

Kros RTS-a “Kroz Srbiju” je tradicionalna atletska manifestacija sa tradicijom dugom 29 godina. Trči se širom zemlje, a računa se da će ove godine ciljem proći više od 400 hiljada trkača.