Najčešće žensko ime u našem gradu Marija, a muško Nikola

Najčešće žensko ime u Subotici je Marija, a muško Nikola. Kada su prezimena u pitanju, u našem gradu na prvom mestu je prezime Horvat, pokazali su rezultati Popisa stanovništva koji je sproveden pre 2 godine.

Republički zavod za statistiku nedavno je publikovao podatke o najčešćim imenima muškaraca i žena, kao i o najčešćim prezimenima u Srbiji po opštinama. U našem gradu najčešće žensko ime je Marija, a zatim slede: Ana, Jelena,Milica, Mirjana, Eržebet, Ivana, Aleksandra, Ilona i Eva. Kada je u pitanju desetogodišnji prosek, u periodu od 2011- 2022. godine najviše je ženskih osoba koje se zovu Milica, zatim slede Sofija, Petra, Sara i Lena.

Najčešće muško ime u Subotici je Nikola, a potom slede: Ivan,Aleksandar, Marko, Dragan, Zoran, Robert,Milan, Zoltan i Jožef. Posmatrano po godištima, u periodu od 2011-2022. godine najpopularnije muško ime u našem gradu bilo je Luka, zatim slede Stefan, Aleksa,Mihajlo i David.

Popis stanovništva iz 2022.godine je pokazao i da je u Subotici najčešće prezime Horvat, a pored njega najzastupljenija su prezimena: Kovač, Sabo, Vuković, Nađ, Kujundžić, Tot, Dulić, Stantić i Skenderović.