Nagrade za najbolje mlade inovatore

U Tehničkoj školi “Ivan Sarić” u subotu su uručene medalje za učenike subotičkih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na izložbi inovacija mladih pod nazivom “Inova mladi”, koja je održana u maju u Hrvatskoj.

Na “Inovi” su ove godine učestvovale 3 osnovne i 1 srednja škola iz Subotice. Učenici osnovnih škola “Matko Vuković”, “ Kizur Ištvan” i “Matija Gubec”, kao i Tehničke škole “Ivan Sarić” svojim izumima predstavili su se u Zagrebu i osvojili jedno od tri prva mesta.

Izložba “Inova mladi” okuplja mlade inovatore iz regiona, a učenici osnovnih i srednjih škola iz Subotice na ovoj izložbi učestvuju već 12 godina. Cilj Inove je razmena iskustava, materijala i mišljenja iz oblasti tehničke kulture.

Subotički osnovci i srednjoškolci potvrdili su i ovog puta da požrtvovanost, posvećenost i angažovanost daju rezultata. Najbolji resurs jesu naši mladi ljudi koji poseduju znanje i veštine i koji nižu uspehe i kji će sve inovacije impelmentirati u svoju društvenu zajednicu, rekla je članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja i kulture, Milanka Kostić čestitajući nagrađenim mladim inovatorima.

INOVA-MLADI je program Saveza inovatora Zagreba, Zajednice inovatora Fakulteta mašinstva i brodogradnje i zagrebačkih zajednica mladih inovatora.