Na Paliću se održava Škola Društva mladih neurologa Srbije

U kongresnoj sali na Velikoj terasi na Paliću u toku je Škola Društva mladih neurologa Srbije. Škola je ove godine posvećena nevoljnim pokretima,a okupila je 260 učesnika iz Srbije i regiona.

Školom nevoljnih pokreta rukovodi akademik Vladimir. S. Kostić, jedan od vodećih evropskih neurologa i predsednik SANU. Akademik Kostić ističe da je u poslednjih tridesetak godina došlo do velikog razvoja u neurološkoj nauci koji je od starijih kolega često zahtevao ono što je gotovo nemoguće- učenje od samog početka. On je istakao da je cilj ove Škole da obezbedi edukaciju iz poremećaja pokreta i da ohrabri mlade specijalizante iz neurologije da se kasnije uže specijalizuju za ovu oblast.

10. Škola Društva mladih neurologa Srbije okupila je 260 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Po oceni predsednika Društva neurologa Srbije, prof. dr Ranka Raičevića ova Škola je jedan od najznačajnijih neuroloških događaja u regionu.

U poslednjih 10 godina modernizovan je i usavršavan svaki aspekt Škole Društva mladih neurologa Srbije, ističe neurolog i jedan od predsednika organizacionog odbora Škole, dr Olivera Tamaš.

Škola nevoljnih pokreta održava se danas i sutra na Paliću, a u poslednjih 10 godina Škola za mlade neurologe bavila se različitim temama prateći aktuelne tokove iz oblasti neurologije.