Na Ekonomskom fakultetu u drugom upisnom roku preostalo 70 slobodnih mesta

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici, u drugom upisnom roku preostalo je 70 slobodnih mesta na studijskim programima ekonomija i poslovna informatka.

Na studijskom programu ekonomija upražnjeno je 61 mesto, od čega je 14 budžetskih , a ostala su samofinansirajuća, dok je na studijskom programu poslovna informatika ostalo 9 mesta i sva su samofinansirajuća.

Što se tiče master akademskih studija, koje traju godinu dana, prvi ovogodišnji konkursni rok na Ekonomskom fakultetu biće otvoren od 2. do 13. oktobra, a na raspolaganju ima 200 slobodnih mesta.

Za vreme trajanja letnjeg raspusta, zaposleni na fakultetu potrudili su se da poboljšaju uslove rada i da spremno dočekaju sve studente ove državno akreditovane visokoškolske ustanove, koja je osnovana 1960. godine. Po broju uopisanih studenata u prvom konkursnom roku, ovaj fakultet zauzima visoko drugo mesto u okviru Univerziteta u Novom Sadu, kojem ukupno pripada 14 visokoškolskih ustanova iz Novog Sada, Suboticwe i Sombora.

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici, čak, 75 posto slobodnih mesta su budžetska, pa studenti koji se upišu na ovu visokoškolsku ustanovu imaju šansu da budu smešteni u obližnji dom, kao i da koriste sve benefite.

Osim toga, studentima se nudi i program međunarodne razmene studenata, kao obavezan studijski program stručne prakse u trajanju od dve nedelje, odnosno 90 časova, zahvaljujući kojoj se studenti preporučuju privredi i tako povećavaju šanse da, nakon završetka školovanja, zasnuju radni odnos.