Na današnji dan slavio se Dan mladosti

Na današnji dan, u celoj bivšoj Jugoslaviji slavio se Dan mladosti i rođendan predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. Do dana današnjeg jugonostalgičari iz celog regiona trude se da očuvaju sećanje na ovaj praznik, te da ga obeleže odlaskom na Titov gorob u „Kući cveća“.

Sugrađani, sa kojima smo razgovarali, rado se sećaju proslave Dana mladosti. Kako navode, toga dana ceo grad je bio na nogama,a za mlade su upriličene brojne aktivnosti. Među našim sugrađanima ima i onih koji sa ponosom ističu da su u više navrata nosili štafetu, te učestvovali na centralnoj proslavi Dana mladosti u Beogradu.

Na Dan mladosti u svim preduzećima birali su se najbolji mladi radnici, a u vaspitno obrazovnim ustanovama najbolji đaci i studenti, organizovane su i brojne radne akcije, a centralna manifestacija povodom proslave Dana mladosti održavala se u Beogradu, kada je Štafeta mladosti predavana Titu. Iz UG „Solidarnost“ podsećaju da su mladi u SFRJ, bili zadovoljni, te da su imali priliku da se školuju, rade i žive pristojno od svog rada u svojoj zemlji, što,kako kažu, danas nije slučaj.