Mladunče lava u Prihvatilištu ZOO vrta

Mladunče afričkog lava staro tri meseca koje je oduzeto licu koje ga je držalo u svom stanu u Subotici, smešteno je u Prihvatilište za divlje životinje Zoo vrta na Paliću gde se nalazi pod stalnim nadzorom veterinara.

Lavić je stigao u Prihvatilište Zoo vrta 28. jula sa dva meseca. Životinja je odmah stavljena pod veterinarski nadzor, promenjena mu je ishrana pa je sa 4 kilograma sa koliko je stigao u proteklih mesec i po dana napredovao do 10 kg. Kad je stigao bio pothranjen i uplašen zbog promene sredine, ističu u Zoo vrtu.

Plan je da se mladunče afričkog lava ne zadrži dugo u Prihvatilištu, ali potrebno je vreme da se oduči od ručnog hranjenja i čoveka, te da se priovikne na jedinke svoje vrste i da se spoji sa odraslim lavovima iz Zoo vrta.

Lavić nakon nekog vremena može biti spojen sa čoporom ženki, budući da u dve postojeće volijere sa afričkim lavovima već postoje alfa mužjaci sa kojima ne može biti spojen, ističu u Zoo vrtu, a ako se to i ne desi on može biti smešten u posebnu volijeru koja će biti adaptirana za njega.