Ministarka Mihajlović otvorila novih 5 km „Y kraka“

Gradonačlenik Subotice Bogda Laban podsetio je da su radovi na izgradnji „Y kraka“, nakon višegodišnjeg zastoja, nastavljeni početkom novembra prethodne godine, a radovi na izgradnji ove deonice trajali su od 5. maja do 31. jula. Gradonačelnik je podsetio i da će „Y krak“ omogućiti izmeštanje teškog teretnog saobraćaja iz centra grada, te povezivanje Industrijske zone sa Koridorom 10. On je istakao da je jedan od prioriteta lokalne samouprave i poboljšanje kvaliteta lokalnih saobraćajnica.

Izgradnja“ Y kraka“ znači ostvarenje tridesetogodišnjeg sna svih građana Subotice, poručio je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, i dodao da je siguran da će 2019. godine biti završen kompletan „Y krak“ u ukupnoj dužini od oko 26 km.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović istakla je da su Srbiji neophodni putevi, jer se privreda polako budi, te da svi moraju biti spremni za nove investitore i investicije. Ona je i najavila da će radovi na nastavaku izgradnje „Y kraka“ početi pre planiranog.

Radovi na izgradnji ove deonice „Y kraka“ završeni su dva meseca pre isteka ugovorenog roka, a do sada je otvoreno 6,5 km „Y kraka“. Ministarka Mihajlović poručila je da će kompletni radovi biti završeni 2019. godine.