Ministarka Mihajlović obišla radove na Y kraku

Jedan deo Y kraka biće gotov, i pušten u funkciju 20. marta. Celokupni radovi na ovom projektu biće završeni do kraja 2019. godine, izjavila je, juče, ministarka Zorana Mihajlović, prilikom obilaska radova na izgradnji Y kraka.

Prošle godine, posle 27 godina, Ministarstvo je krenulo u realizaciju ovog projekta, a planirano je da ukopno 24 km Y kraka bude gotovo do kraja 2019. godine. Iz ovogodišnjeg budžeta Republike Srbije izdvojen je novac za realizaciju projekta, takođe, ministarka Mihajlović je najavila da će i budžetom za narednu godinu biti planiran novac za izgradnju Y kraka. U proteklih 27 godina od predviđenih 24 km, urađeno je svega 11 km.

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručuju da će ove godine biti realizovana deonica od Somborskog puta do Bačko Topolskog puta. Za sledeću godinu je planirana izgradnja deonice od Bikovačkog do Bačko Topolskog puta. Takođe, navode i da je razrešen problem povezivanja Y kraka sa starim Kelebijskim putem, i na taj način biće omogućen izlaz na granični prelaz.

Uskoro će početi i izgradnja naplatne rampe u blizini petlje Subotica-Jug, investitor ovog projekta je preduzeće „Putevi Srbije“. Izgradnja naplatne rampe počinje za nekoliko dana, te će jedna traka biti zatvorena za saobraćaj, a ova naplatna rampa biće povezana i sa Y krakom.