Otvoren renovirani Centar za socijalni rad

U čast Međunarodnog dana žena svečano je otvoren renovirani Centar za socijalni rad. Rekonstrukciju je, sa 70 000 dolara, finansirala Američka agencija za međunarodni razvoj USAD. Obnovljeni Centar pružiće bolje uslove za rad 60 zaposlenih i bolje usluge svojim korisnicima kojih na godišnjem nivou ima oko 12 000.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja navode da je Centar za socijalni rad u Subotici lider među svim Centrima u Srbiji. Takođe, lokalne vlasti su obnovu Centra za soc. rad prepoznale kao prioritet za naš grad, imajući u vidu povećanu tražnju za uslugama Centra zbog priliva migranata.

Centar za socijalni rad obnovljen je zahvaljujući USAID-ovom projektu sprovedenom u patnerstvu sa Programom UNDP koji pomaže gradovima i opštinama koje su pogođene migrantskom krizom. U okviru ovog projekta napravljene su i namenske prostorije za rad sa žrtvama porodičnog nasilja.

Iz Centra za socijalni rad poručuju da će u obnovljenim prostorijama biti znatno olakšan rad svim zaposlenima. Takođe, otvorene su i namenske prostorije za rad sa žrtvama nasilja u porodici, gde će sve žrtve biti u prilici da srede svoje misli ali i da dobiju adekvatnu, stručnu pomoć.

Rekonstrukcija Centra realizovana je u okviru „Projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za reagovanje na migrantsku krizu“, koji finansira USAID a sprovodi UNDP, u šest opština i gradova u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Komesarijatom za izbeglice i migracije.