среда , 8 децембра 2021
Naslovna / Hronika / IN MEMORIAM Eva Bačlija (1952-2019)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IN MEMORIAM Eva Bačlija (1952-2019)

U Subotici je, posle duže i teške bolesti, preminula Eva Bačlija (1952-2019), novinar u penziji. Celu svoju profesionalnu karijeru je provela u novinarstvu, a i kao penzioner je, dok ju je služilo zdravlje, bila vezana za ovaj posao.
Svoje prve tekstove objavila je u „Subotičkim novinama“ gde je i zaposlena od 1976. godine, a u ovoj medijskoj kući je provela najveći deo karijere. Kasnije je nastavila sa radom u nedeljniku „Subotičke“, a profesionalnu karijeri novinara okončala je u „Bunjevačkim novinama“, odakle i odlazi u penziju.
Kao novinar, jednako uspešno je obrađivala teme iz više oblasti, a najviše se isticala u poslednje vreme temama vezanim za obrazovanje, kulturu, socijalna pitanja…
Uz posao novinara, svoju kreativnost je pokazala i u izradi više monografija i sličnih izdanja, a posebno se istakla u izradi monografije „Kolevka ljulja srcem“, čiji je bila autor i redaktor.
Osim što je tekstove pisala, ona je u jednom periodu svoga rada u novinskim kućama u kojima je radila bila i lektor, pre svega u „Subotičkim novinama“, „Sportskim subotičkim novinama“ i „Bunjevačkim novinama“, a bila je i lektor više izdanja raznih subotičkih autora.
Među kolegama će ostati upamćena kao vredna osoba, ali i kao novinar koji će rado dati savet mlađima, pronaći vremena da sasluša, pomogne…
Sahrana Eve Bačlija će biti obavljena u sredu, 27. marta, na Kerskom groblju u Subotici, iz crkvene kapele.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Uhapšeni pod sumnjom da su krali alat

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su M. K. (1986) iz Subotice zbog postojanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *