субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Međunarodna konferencija na Građevinskom fakultetu

Međunarodna konferencija na Građevinskom fakultetu

Na Građevinskom fakultetu u Subotici održana je peta međunarodna konferencija „Savremena dostignuća u građevinarstvu“. Cilj konferencije je da se rezimiraju dosadašnjih rezultati i dostignuća u oblasti građevinarstva. Stručnjaci iz oblasti građevinarstva i srodnih disciplina imali su priliku da međusobno razmene znanja i iskustva.

Gosti su istakli da su ovakve konferencije važne za stručnjake iz građevinarstva, jer se upravo kroz konferencije mogu pratiti promene i dostignuća u ovoj oblasti.

Pva međunarodna konferencija na Građevinskom fakultetu održana je 2004. godine, a od 2014. godine svake godine se održava po jedna Međunarodna konferencija. Sa Građenvinskog fakulteta poručuju kako su počastvovani činjenicom da se veliki broj gostiju i kolega odazvao pozivu, te da im ta podrška kolega izuzetno znači, jer se ugled Građevinskog fakulteta u Subotici kroz ovakve konferencije potvrđuje. Više od 90 pristiglih radova biće objavljeno u Zborniku Međunarodne konferencije.

Sutra se navršava 43 godine postojanja Građevinskog fakulteta u Subotici. Ovaj fakultet osnovan je 22.4.1974. godine u sklopu Univerziteta u Novom Sadu. Danas se na ovom fakultetu održava nastava na srpskom, i delom na mađarskom jeziku, a studenti se školuju na osnovnim akademskim, strukovnim, diplomskim i doktorskim studijama.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.