Logopedove pesmice za progovaranje

Kako bi skrenule pažnju na značaj unapređenja logopedske prakse, izrade i upotrebe praktično didaktičkog logopedskog materijala, logodped Danijela Rodić i ilustratorka Viktorija Kresanko studentima Visoke škole strukobnih studija za obrazovanje vaspitača predstavile su knjigu pod nazivom ,,Logopedove pesmice za progovaranje“. Knjiga je autorsko izdanje logopeda Dragane Dženopoljac i Danijele Rodić u izdanju Logopraktike Subotica .

Ilustratorka knjige ,,Logopedove pesmice za progovaranje“ rekla nam je da je veoma ponosna na knjigu koja je za kratko vreme postigla veliku popularnost. U svom radu se trudila da stvori originalne crteže i konkretne slike kako bi autorski tekstovi bili prilagođeni lakšem razumevanju govornih situacija kod dece mlađeg uzrasta.

Prema rečima autorke knjige, Danijele Rodić, originalna autorska zbirka kratkih pesmica je naišla na lep prijem kako kod stručnjaka tako i kod roditelja dece koji su izuzetno zainteresovani za taj didaktički alat. Knjiga je namanjena vaspitačima, logopedima, roditeljima koji mogu da unaprede razvoj govora i jezika kod svoje dece što je osnova budućeg školovanja.

Dragana Dženopoljac i Danijela Rodić su osnivači Udruženja Logopraktika koje je osnovano u želji da se unapredi logopedska praksa i ukaže na značaj rane intervencije kod govorno-jezičkih poremećaja. Poseban akcenat u radu dat je izradi kvalitetnog didaktičkog logopedskog materijala čija adekvatna primena u praksi je prekopotrebna kod dece tipičnog i specifičnog razvoja poručuju iz Udruženja Logopraktika.