Konkurs za dodelu stipendija

Do 1. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije Grada Subotice za ovu školsku godinu, a novinu predstavlja nov način bodovanja koji će doneti pravedniju raspodelu bodova.

Kao i prethodnih godina, i ove godine Grad će stipendirati 100 studenata sa prebivalištem na teritoriji Grada, koji su državljani Republike Srbije, koji prvi put upisuju studije i one koji su upisali studije na teret budžeta. Izmene o dodeli stipendija za studente koje su usvojene na poslednjoj sednici Skupštine Grada, donose drugačije bodovanje 4 ključna uslova za ostvarivanje prava na stipendiju: deficitarnost struke, postignuti uspeh, stepen obrazovanja i socijalno-ekonomski status.

Kako objašnjava sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti u Gradskoj upravi, Jasmina Stevanović, ukoliko prijavljeni kandidati za stipendiju budu imali isti broj bodova, gledaće se socijalno-ekonomski status porodice, odnosno zarada po zaposlenom članu porodice, kako bi raspodela sredstava bila pravednija.

Konkurs za dodelu stipendija otvoren je od 16.novembra do 1. decembra, a stipendije se isplaćuju u deset jednakih mesečnih rata, do 5-tog u mesecu za prethodni mesec.