Koncert ,,Duh starih vremena“ u subotu

Akapelo sastav „Srbski pravoslavni pojci“ iz Beograda održaće svoj drugi koncert pred subotičkom publikom pod nazivom ,,Duh starih vremena“, u subotu na Letnjoj pozornici na Paliću sa početkom od 20 časova. Na koncertu u organizaciji Grada nastupiće srednjoškolska pevačka grupa iz Baraveja, preko dve stotine dece iz osnovnih i srednjih škola našeg grada, a gosti koncerta biće grupa SKUD „Iskon etno“ Ulaz je slobodan.

Na koncertu koji je posvećen očuvanju srpske tradicionalne muzike repertoar će biti bogat pesmama iz petnaestog veka kao i onima koje su nastale 2015.godine. Tom prilikom sastav ,,Srbski pravoslavni pojci“ izvešće i žensku koračnicu.

Prema rečima Marka Kačarevića, člana sastava ,,Srbski pravoslavni pojci“ nastup dvestotine dece iz našeg grada biće realizacija ideje na koju su došli prilikom edukacija koje su sprovodili tokom proteklih mesec dana u subotičkim osnovnim i srednjim školama. Osim toga veoma su ponosni što će na koncertu nastupiti pevačka grupa srednjoškolaca Barajeva čiji sastav trenutno broji devetnaest članova.

Koncert koji će biti održan na Paliću je drugi koncert, a četvrti nastup sastava ,,Srbski pravoslavni pojci“ u okolini našeg grada. Osnovani su 2011.godine, od 2013. zvanično po blagoslovu patrijarha Irineja, izvode tri vrste srpske tradicionalne muzike: nacionalnu, etno i duhovnu muziku, a broje oko desetak članova.