Kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije

Osmaci su danas u okviru poslednjeg dana završnog ispita u 9.00 sati polagali kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije. Neizvesnost učenika će biti prekinuti već ove nedelje kada će izaći prvi preliminarni rezultati .

Po rečima đaka koji su polagali završne testove, nisi bili previše teški. Najveće muke im je zadala hemija,koju su imali samo dve godine tokom školovanja, a najzanimljivija im je bila biologija.

Po rečima direktorke osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, polaganje ispita je bilo u skladu sa propisima. Preliminarni rezultati testova biće objavljeni u osnovnim školama u nedelju, kada će đaci moći da vide okvirne bodove koje su ostvarili na testovima. Ukoliko budu imali primedbu, žalbu na preliminarne rezultate moći će da podnesu u naredna dva dana. Konačni rezultati biće objavljeni 23. juna, nakon čega sledi popunjavanje i predaja liste želja. Redosled učenika na listama biće utvrđen na osnovu ukupnog broja bodova.

Ukupan broj bodova dobija se sabiranjem bodova ostvarenih na osnovu opšteg uspeha od 6. do 8. razreda, i bodova ostvarenih na završnom ispitu. Svaki učenik mogao je da ponese najviše 70 bodova iz škole, dok će na testovima moći da ostvari najviše po 10 bodova, iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa. Konačan raspored učenika po školama izaći će 3. jula, nakon čega sledi upis u srednje škole 4. i 5. jula.