Klincijada

 

Najveća dečija manifestacija 31. Klincijada započela je nastupima u okviru programa ,,Deca deci“ u HKC ,,Bunjevačko kolo. U toku trajanja manifestacije deca će nastupiti na tri lokacije u našem gradu: danas, sutra i prekosutra biće održani nastupi u HKC ,,Bunjevačko kolo“, u četvrtak u Hali sportova biće predstavljene ritmičke tačke, a u petak u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan deveti memorijalni koncert ,,Nevzdeta Kadirić“.

Mališani vrtića ,,Zeka“ iz grupe ,,Balončići“ predstavili su tradicionalnu bunjevačku narodnu igru ,,Rokoko“ i rekli da su u tome uživali jer vole ples.

Vaspitačica Nedeljka Katić predvodila je decu srednje i starije grupe, za pripremu nastupa im je bilo potrebno tri nedelje, a pohvalila je i ostvarenu saradnju sa roditeljima koji pomažu oko nošnji i kostima.

Prema rečima Ljubice Suturović, koordinatorke, ,,Klincijada“ je smotra svekolikog dečijeg stvaralaštva likovnog, muzičkog, plesnog i horskog. U okviru programa ,,Deca deci“ deca izvode umetničke tačke svojim vršnjacima.

U ovogodišnjoj klincijadi će učestvovati ukupno1.500 dece, a program se može pronaći na zvaničnoj stranici PU ,,Naša Radost“.