„Start up“ karavan i u Subotici

U okviru nacionalnog projekta „Budućnost za 5“ u prostorijama Regionalne privredne komore, odžana je edukativna aktivnost koja ima za cilj da motiviše mlade, te da im ukaže na značaj razvijanja preduzetničkog duha. Projekat „Budućnost za 5“, realizuje se putem „Start up“ karavana, koji je do sada obišao 5 gradova u Srbiji, a u radionicama je, učestvovalo preko 500 mladih.

Iz Regionalne privredne komore navode da je najvažnije motivisati mlade ljude i podstaći ih ka preduzetničkom načinu razmišljanja. Privredna komora podržala je ove radionice, pre svega, zbog toga što učesnici dobijaju izuzetno korisne informacije, te veoma primenljiva znanja.

Predavači ističu da je osnovna zamisao i ideja da se kroz ove aktivnosti na interaktivan i zanimljiv način mladima predoči šta je to preduzetništvo, kako mogu postati preduzetnici, te kako da pokrenu preduzetnički duh.

Projekat „Budućnost za 5“ pokrenut je od strane Centra E8 uz podršku Unije srednjoškolaca Srbije, kao i Ministarstva sporta i omladine.

Prethodni članak
Sledeći članak