уторак , 26 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Javnim časom obeležen Dan primirja u OŠ ,,Matko Vuković“

Javnim časom obeležen Dan primirja u OŠ ,,Matko Vuković“

U petak u Svečanoj sali Gimanzije ,,Svetozar Marković“ javnim časom obeležen je Dan primirja u I Svetskom ratu. Pod sloganom ,,Da se ne zaboravi“ nastavnici i učenici starijih razreda OŠ ,,Matko Vuković“ priredili su bogat program na temu izbeglištva.

Matea Vujković je učenica 8. razreda OŠ ,,Matko Vuković“, a na proslavi mira pevala je u horu. Rekla nam je da su u školi naučili da je mir najvažnija stvar kao i da joj se pesme sa repertoara kao što je ,,Ovo je Srbija“, ,,Marš na Drinu“ i ,,Oro“ veoma dopadaju.

Uz slogan ,,Da se ne zaboravi“, direktorka OŠ ,,Matko Vuković“, Mirjana Stevanović, podseća da je srpski narod tokom I Svetskog rata bio u izbeglištvu i da naš narod treba da pomogne kao što je i njemu pružena pomoć. Priredba kojom se obeležava i slavi mir bila je višejezična, a pored nastavnika i učenika doprinos su dali Narodno pozorište i KUD ,,Mladost“ od kojih su pozajmljeni kostimi za nastup učenika, a uprava Gimnazije ,,Svetozar Marković“ je ustupila salu u kojoj je održana svečanost.

Primirje u I Svetskom ratu potpisano je 11.novembra 1918.godine. Osnovna škola ,,Matko Vuković“ obeležava primirje pet godina, a već treću godinu za redom u sklopu priredbe organizuje i javni čas. Ove godine gosti su bili učenici Osnovne škole ,,Kizur Ištvan“

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Izložba Larise Ackov pod nazivom “Nemušti jezik”

U Savremenoj galeriji u petak sa početkom od 12 časova biće otvorena izložba Larise Ackov …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *