Završena devetodnevna humanitarna trka akcije ,,Srbija za Vladu“

U subotu je završena devetodnevna humanitarna trka ultramaratonaca Željka Zeljkovića i Ljiljane Tasić, koji su pretrčali 581 km kako bi prikupili sredstva koja su neophodana za lečenje jedanaestogodišnjeg Vladimira Đorđevića iz Pančeva. Maratonce i trkače na trgu su sačekali Vlada i njegov otac i građani koji su došli da podrže akciju , a pehare i medalje im je uručila Biljana Stojković koja je pobedila tešku bolest.

Siniša Đorđević, otac dečaka, rekao nam je da mu podrška mnogo znači jer se njegov sin bori sa bolešću punih šest godina, a sada mu predstoji operacija ciste na mozgu koja će biti obavljena u Turskoj. Tokom devetodnevne akcije u kojoj su građani otkupljivali kulometre skupljeno je preko 140.000 dinara za Vladino lečenje.

Željko Zelković i Ljiljana Tasić su ultramaratonci koji su za devet dana pretrčali oko 581 km od juga Srbije do našeg grada kako bi prikupili sredstva za lečenje mladog Vlade Đorđevića iz Pančeva. Oni ističu da su tokom trke imali sjajnu podršku trkača i građana koje su sretali kao i da im nije bilo teško jer su znali da je navažniji cilj pomoći dečaku u borbi za život.

Lekovi koje porodica treba da obezbedi na mesečnom nivou koštaju oko 50.000 dinara. Za izlečenje jedanaestogodišnjeg Vladimira Đorđevića potrebno je 35.000 evra. Humanirna akcija će biti nastavljena, a svi ljudi dobre volje sredstva mogu da uplate na žiro račun Siniše Đorđevića.