Javni poziv za predlaganje dobitnika priznanja “Počasni građanin” i “Pro urbe”

Komisija za dodelu zvanja i priznanja Grada Subotice objavila je javni poziv za učešće u predlaganju građana i organizacija na teritoriji grada za dodelu zvanja Počasni građanin i priznanja Pro urbe.

Zvanje Počasni građanin dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti, obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva i to fizičkim licima koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugledu grada u zemlji i inostranstvu.

Priznanje Pro urbe dodeljuje se pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama i to za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Pismeni predlozi sa obrazloženjem podnose se u Gradskom uslužnom centru ili poštom Skupštini grada, sa naznakom za Komisiju za dodelu zvanja i priznanja, a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu [email protected]. Rok za dostavljanje predloga je 9. maj.