среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Izložba ,,Sve za zdravlje-zdravlje za sve“

Izložba ,,Sve za zdravlje-zdravlje za sve“

Zavod za javno zdravlje Subotica u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije ,,Dr Milan Jovanović Batut“ organizovao je izložbu pod nazivom ,,Sve za zdravlje-zdravlje za sve“ sa ciljem podizanja svesti građana o važnosti zdravlja i prezentovanja načina prevencije bolesti. Na izložbi je prikazano trideset i dva rada studenata umetničkih fakulteta, a izložba će u Galeriji Otvorenog univerziteta trajati deset dana.

Načelnica Centra za promociju zdravlja u ZZJZ, dr Nada Kosić Bibić, naglasila je da je tema izložbe ,,Sve za zdravlje-zdravlje za sve“ usmerena na četiri vodeća faktora rizika za stvaranje bolesti u našoj zemlji kao što su su pušenje, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost i stres. Na konkurs je prispelo pedeset i šest radova, a na izložbi je predstavljeno trideset i dva rada od kojih je dvanaest nagrađenih.

Prema rečima dr Biljane Kilibarde, šefa Kancelarije za prevenciju pušenja Instituta za javno zdravlje Srbije, izložba radova je organizovana sa idejom da se spreči negativan uticaj faktora rizika kao i da se na kreativan način ukaže na značaj zdravih stilova zivota.

Prošla izložba organizovana je 2015.godine, a ova će u našem gradu trajati do tridesetog novembra. Autor prvonagrađenog rada pod nazivom ,,Linija života“ je naš sugrađanin Miljan Savičić student prve godine Arhitektonskog fakulteta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.