недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Sport / Saopštenje FK Spartak povodom sramnog ponašanja igrača gostujuće ekipe na utakmici 17.kola Superlige Spartak – Borac Čačak.

Saopštenje FK Spartak povodom sramnog ponašanja igrača gostujuće ekipe na utakmici 17.kola Superlige Spartak – Borac Čačak.

Zatečeni smo ponašanjem aktera utakmice koji su svojim radnjam podcenjivali protivnika, omalaovažavali fudbal kao sport, a publiku koja je došla da gleda sportsku predstavu, po izuzetno hladnom vremenu, doveli u zabludu i u stanje da se potpuno okrene protiv njih samih. Ne želimo da se bavimo problemima protivničke ekipe. Ne zanima nas da li igrači imaju problema sa upravom, da li igrači imaju problema sa platama, da li uprava ima problema sa stručnim štabom ili stručni štab sa igračima. Ništa od tog nas ne zanima i gledamo samo u svoje dvorište. Ono čime želimo sa se bavimo jeste FK „Spartak Ždrepčeva krv“, naš klub i naša igra. Želimo da kažemo da našem klubu nije potrebna ničija pomoć kako bi se pobedila ekipa koje je zadnja na tabeli, pa tako ni pomoć sudije. Istine radi konstatujemo da je pre dosuđenog kazneneog udarca postojao još jedan kazneni udarac koji nije dosuđen za našu ekipu, a sve to pri rezultatu 0:0, a mi nismo osećali potrebu da kasnimo na drugo poluvreme i da sedimo na travi. Ove sezone kao i proteklih nekoliko godina, kako na našem tako i na gostujućim terenima bili smo svedoci velikih nepravdi ka našem klubu. Dosuđivani su nepostojeći penali protiv nas, isključivani su igrači, donošene su pogrešne odluke, ali nismo nesportski reagovali. Ostajali smo na nogama borili se i zbog toga smo sada tu gde jesmo, a mi smo treći na tabeli, sa jako mladim timom i sa odličnom igrom i što je najbitnije sa osmehom na licu, mirna srca i čiste savesti. Ne želimo da dođe do zamene teza i da ispadne da je neko ko to nije, žrtva. U ovom slučaju je žrtva srpski fudbal u celini i nanešen mu je ozbiljan udarac. Mi ćemo nastaviti marljivo da radimo i da se pripremamo za nove mečeve kako
bi nastavili niz dobrih rezultata i zadržali ovu poziciju na tabeli.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se borba na fudbalskim terenima

Posle dvonedeljne pauze ovog vikenda nastavlja se borba na fudbalskim terenima. U nastavku šampionata fudbaleri …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.