Izbor najboljih sportista grada

U tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“, koja traje od 1961. godine, a zajedno je sprovode Grad Subotica, „Sportski savez Subotice“ i „Nove Subotičke novine“, izabrani su najbolji sportisti našeg grada u 2021. godini.

Ove godine izbor je bio nešto drugačiji, pa su svi klubovi imali mogućnost da daju svoj sud o predloženim kandidatima, tako da su glasovi sportskih kolektiva činili 50 posto izbora, a drugu polovinu dali su članovi žirija sastavljenog od predstavnika organizatora i sportskih novinara.

Najbolji sportista Subotice u 2021. godini u konkurenciji seniora je Andrej Barna,plivač „Spartaka“. Među juniorima na pobedničkom postolju našla se Nina Šabić, gimnastičarka Sokolskog društva „Spartak“, dok je laskavi epitet najboljeg pionira pripao jedriličaru „Palića“ Nenadu Zakiću.

U konkurenciji sportskih klubova prvo mesto ravnopravno su podelili Ženski fudbalski klub „Spartak“ i Rvački klub „Spartak“.

Kao i ranijih godina, u sve tri uzrasne pojedinačne kategorije biće uručene nagrade za 10 najboljih, a biće podeljena i posebna priznanja za istaknute rezultate i jubileje.

Po prvi put dodeljivaće se i tri ravnopravne nagrade za učinke sportista veterana. Biće to praksa i narednih godina, a ovo priznanje nosiće ime po novinaru Milenku Brustulovu, koji je dao veliki doprinos u uspostavljanju i realizaciji ove akcije.

Svečano proglašenje najboljih sportista i sportskih klubova našeg grada u ovoj godini održaće se u utorak, 21. decembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 17 časova.