INFOBLOK 31.08.2023.

Za 1200 najugroženijih Subotičana sutra će ponovo početi podela kuvanih obroka u okviru programa Narodne kuhinje Crvenog krsta Subotica. Među 1200 korisnika Narodne kuhinje, najbrojniji su naši najstariji sugrađani i deca uzrasta od 2-18 godina.

Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici dalo saglasnost na Odluku o ceni snabdevanja krajnjeg kupca toplotnom energijom. Ovo znači da će se od 1. oktobra poskupeti grejanje za korisnike „Subotičke toplane“.

U budžetu Grada za socijalnu zaštitu naših najugroženijih sugrađana ove godine izdvojeno je 19,1 milion dinara, a ova socijalna davanja se realizuju kroz Centar za socijalni rad kroz 4 vrste novčanih davanja.

Na inicijativu stanara, a uz podršku Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje počela je sanacija fasade na zgradi u Petrinjskoj ulici. Vrednost investivcije je 2,16 miliona dinara.

Fudbalerke Spartaka ušle su u završnicu priprema za kvalifikacioni turnir lige šampiona koji je na programu sledeće nedelje u Danskoj.