INFOBLOK 09.08.2023.

Vodotornju, jednom od simbola Palića uskoro će biti vraćen stari sjaj. Radovi na rekonstrukciji objekta starog 111 godina u pripremnoj su fazi, a završetak se očekuje do kraja ove godine.

 

Iako su radovi na akva parku po ugovoru trebali da budu okončani do 31. jula tekuće godine, rok je probijen i prema rečima Ištvana Pastora primenjivaće se sve one mere koje su predviđene u ugovoru, a čine sistem zaštite investitora, odnosno izvođač će zbog toga plaćati penale.

Dužijanca u organizaciji Bunjevačkog nacionalnog saveta i Centra za kulturu Bunjevaca biće održana naredne nedelje u utorak 15. avgusta na nacionalni praznik Bunjevaca Veliku Gospojinu.

Vremenske neprilike ove godine uticale su na slabiju ponudu svežeg voća i povrća na pijacama, ali i na cene koje su ove godine više u odnosu na prethodne.

Seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije nalazi se na Kopaoniku, gde se priprema za Evropsko prvenstvo, a među izabranicima selektora Igora Kolakovića nalaze se i dvojica sadašnjih i jedan bivši odbojkaš „Spartaka“.