Info dan za izbegla lica

U toku su dva javna poziva namenjena rešavanju stambenih potreba izbeglih lica na teritoriji Republike Srbije, koje je raspisao Komesarijat za izbeglice i migracije. U okviru prvog javnog poziva biće dodeljeno najmanje 30 paketa građevinskog materijala, dok drugi konkurs previđa kupovinu 30 seoskih kuća sa okućnicom.

U okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa raspisan je javni poziv za dodelu najmanje 30 paketa građevinskog materijala za izbegla lica na teritoriji Subotice. Javni poziv za građevinski materijal će biti otvoren do 10. februara. Drugi javni poziv odnosi se na izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica za kupovinu 30 seoskih kuća. Rok za konkurisanje je 7. mart.

Sve detaljne informacije o uslovima konkursa izbegla lica na teritoriji Grada mogu dobiti u četvtak, kada će u Novoj opštini biti organizovan Info dan od 12 časova.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27 hiljada najugroženijih izbegličkih porodica. Od tog broja 16 780 porodica je u Srbiji, što je oko 45 hiljada ljudi. Vrednost Regionalnog stambenog projekta Republike Srbije je 335 miliona evra a finansiran je sredstvima Evropske unije, SAD, Nemačke, Italije i mnogih drugih država.