Info dan u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”

U okviru obeležavanja Dana škole, u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” upriličen je Info dan, kako bi đake upoznali sa mogućnostima u razvoju karijere. Predavanja iz oblasti preduzetništva đacima su držali uspešni privrednici, predstavnici Panonrega, NSZ i školskog Tima za karijerno savetovanje.

Kakve su mogućnosti za započinjanje sopstvenog biznisa, koji su glavni koraci i šta su najčešći izazovi na početku samo je deo onoga što đaci imali priliku da čuju na predavanjima. Učenik 3. razreda Tehničke škole, Nikola Jovanović kaže da su mu predavanja bila korisna, jer nakon završetka školovanja planira da osnuje svoju firmu.

Tehnička škola “Ivan Sarić” od prošle godine uključena je u projekat pod nazivom „Dijalog o zapošljavanju mladih, inicijativa i dualno obrazovanje“, koju sprovodi Nemačka agencija za razvojnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Kako je karijerno vođenje i savetovanje jedna je od aktivnosti ovog projekta, đaci sve neophodne informacije u razvoju karijere mogu dobiti i u školi.

Među predavačima bili su predstavnici Panonrega, Kancelarije za mlade i Nacionalne službe za zapošljavanje.