Imunizacija rizične grupe u centralnom punktu u Novoj opštini

Vakcinisanje i revakcinisanje građana u našem gradu koji spadaju u rizičnu grupu protiv virusa Kovid- 19 nastavlja se i ove nedelje u centralnom punktu u Novoj opštini. Na imunizaciju je, tokom današnjeg dana, od pozvanih 100 pacijenata, došlo njih 88.

Naša sugrađanka Božana Spremo, jedna je od 88 pacijenta koji su došli da se vakcinišu. Kako objašnjava, danas je dobila drugu dozu Sinofarm vakcine, kineskog proizvođača. Nakon primljene doze, kaže da se oseća relativno dobro, a na imunizaciju je čekala od februara meseca, kada je odbijena zbog tromboembolije.

Od 100 pacijenta koji su pozvani da se vakcinišu, a spadaju u rizičnu grupu, došlo je njih 88, a 83 je imunizovano vakcinama Fajzer i Sinofarm, dok je njih petoro imalo neku od kontraindikacija da bi se u ovom trenutko vakcinisali, rekla je dr Verica Dronjak, specijalista opšte medicine u Domu zdravlja Subotica.

Tokom prošle nedelje imunizovano je oko 80 sugrađana, dok je za petak predviđeno da se još oko 100 građana koji spadaju u rizičnu grupu vakciniše protiv virusa Kovid-19.