Biciklisti na Korzou

Predstavnici Centra za ekologiju I održivi razvoj- CEKOR prikupljali su na Korzou potpise za podršku inicijativi za poboljšanje biciklističke infrastrukture u gradu i za omogućavanje biciklistima da voze po Korzou.

Da je bicikl omiljeno prevozno sredstvo mnogih Subotičana, pokazala je i današnja akcija prikupljanja potpisa za podršku poboljšanju biciklističke infrastrukture u našem gradu i omogućavanja vožnje bicikle po Korzou. Mnogi naši sugrađani smatraju da bi bilo dobro da se jedan deo Korzoa odvoji za bicikliste i da im se omogući da se nesmetano kreću ovim putem, budući da on za mnoge predstavlja prečicu do odredišta.

Aktivisti CEKOR-a danas su na Korzou delili letke i prikupljali potpise za legalizaciju vožnje bicikala Korzoom, kao i za to da se biciklistički saobraćaj uredi kao u razvijenim sredinama u kojima se podržava saobraćaj koji doprinosi očuvanju životne sredine. Njihov cilj je povezivanje postojećih biciklističkih staza u u funkcionalnu celinu, kao i izgradnja novih prema industrijskoj zoni i glavnim pravcima u gradu.

Navedene aktivnosti deo su projekta “Go for bike” koji se realizuje zahvaljujući podršci Grada Subotice, a u planu je održavanje okruglog stola na kojem će predstavnici CEKOR-a predstavnike lokalne samouprave upoznati sa željama sugrađana.