Humanitarno udruženje“Za Suboticu svim srcem“ i tokom leta u akciji za najugroženije

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” sutra počinje akciju prikupljanja školskog pribora za đake, a osim za učenike prikupljaće donacije i za “Kolevku”, kao i garderobu za najugroženije sugrađane.

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” od sutra počinje sa prikupljanjem školskih torbi i školskog pribora: sveski, knjiga, bojica i flomastera za đake, kako bi deca iz najugroženijih porodica spremno dočekala novu školsku godinu. Osim toga, iz ovog Udruženja prikupljaće i sredstva za ličnu higijenu, kućnu hemiju i pelene za mališane iz Doma za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, a ovu akciju sprovodiće zajedno sa Udruženjem “Anđeli severa” iz Bačke Topole.

Iz Udruženja “Za Suboticu svim srcem” najavljuju pokretanje sajta koji će služiti da se novi donatori upoznaju sa njihovim radom, kao i da bi se lakše ispratile sve akcije koje su u planu. Pored toga, u planu je i proširenje rada Udruženja na teritoriju opštine Bačka Topola gde je podnet zahtev za dobijanje prostorija zajedno sa Udruženjem “Anđeli severa”.

Iz Udruženja napominju da sugrađani koji imaju višak garderobe za decu ili odrasle garderobu mogu doneti u njihove prostorije na glavnoj Autobuskoj stanici na Senćanskom putu broj 5 u vreme koje se dogovore sa njima, a oni će garderobu podeliti sugrađanima kojima je potrebna. Garderoba koja je pocepana ili umrljana biće odneta u reciklažni centar za tekstil u Adi, te iz Udruženja apeluju ukoliko je neko u mogućnosti da im obezbedi kombi prevoz kojim bi garderoba bila odneta na reciklažu u cilju očuvanja životne sredine.