Bez većih zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš

Većih zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš danas tokom prepodnevnih časova nije bilo, te su putnici u proseku čekali sat vremena, a tokom proteklog vikenda granicu je prešlo preko 80.000 putnika.

Srpski državljani koji su se uputili u rodni kraj, strani državljani u tranzitu, od kojih najviše državljana Turske, svi oni čekali su jutros u koloni na graničnom prelazu Horgoš, kako bi ušli u Srbiju. Sa druge strane, tek poneki automobil na izlasku iz države. Putnici koje smo anketirali kažu da nije lako čekati na tropskim temperaturama, ali su ipak zadovoljni što na granici nisu morali da čekaju duže od jednog sata.

Proteklog vikenda na graničnom prelazu Horgoš prošlo je preko 80.000 putnika, oko 24.000 vozila i preko 400 autobusa. Iz carine kažu da zajedno sa graničnom policijom čine sve što je u njihovoj moći kako bi putnici prošli što brže i bezbednije. Takođe, apeluju na sve putnike da koriste alternativne pravce – Bajmok, Đala, Bački Vinogradi i Kelebija i da na put krenu u ranim jutarnjim časovima i to radnim danima, kako bi se izbegla najveća gužva.

Kako se duža zadržavanja na ovom graničnom prelazu očekuju tokom predstojećeg vikenda, savet svim vozačima jeste da se naoružaju strpljenjem.