HK Spartak je započeo sezonu 2019/2020

HK Spartak je započeo sezonu 2019/2020, najpre sa nastupima svojih selekcija U8, U10 i U14 u Prvenstvu Mađarske, a pored ovih selekcija i ovog takmičenja, očekuju nas i brojna nadmetanja selekcija U12, U16, U18 , seniora i veterana, u Prvenstvu Srbije, regionalne JHL (Junior Hockey League) i BIHL (Balkan Ice Hockey League) za seniore.

Proteklog vikenda, selekcija U14 koja i ove sezone nastupa u fuziji sa HC Kiskoros iz Mađarske je odigrala dve utakmice u sklopu „B“ prvenstva Mađarske i na žalost pretrpela dva poraza (Vasas SC 3:4 i Miskolc 3:13). Nedovoljno „leda u nogama“ se naročito osetilo u poslednjoj trećini utakmice, kada je ekipa „pala“ protiv ekipa koje već uveliko treniraju na ledenoj površini jer u njihovim gradovima imaju hale sa po 9-10 meseci leda godišnje. Za zajedničku ekipu iz Subotice su nastupali: Sekulić Elena, Kuntić David, Milodanović Ana, Vučinić Vasilije, Rajković Martin, Benčić Anastasija, Janković Ognjen i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcije U8 i U10 su u Budimpešti imale tradicionalan veliki međunarodni turnir otvaranja sezone na kojem su nastupili sa dve ekipe u U10 (po jedna ekipa u B i u C kategoriji) , kao i jedna ekipa U8 u C kategoriji. Na ovom turniru je u dva dana ucestvovalo oko 100 ekipa iz 50ak klubova, što na još jedan način potvrđuje popularnost i masovnost ovog sporta kod naših severnih suseda.

Selekcija U8 je u nedelju 22.09. odigrala na svom turniru ukupno 4 utakmice na kojma je zabeležila 3 pobede i 1 poraz (KESI 2:1, Oriasok Jegkorong SE 3:2, Debrecen 0:4 i Kazincbarcikai Ordogok 3:2),što je odličan rezultat za ekipu koja je u svojim redovima imala čak 6 dece koja po prvi put nastupaju na ovakvom jednom turniru, a dvojica najmlađih dečaka imaju tek napunjenih 5 godina. Za HK Spartak U8 su nastupili: Stipić Relja, Lakićević Vidak, Sagmajster Mia, Kostić Vuk, Nađ Strahinja, Glogovac Momčilo, Maravić Stefan, Mandić Marta, Rajković Marin, Brestovac Tara, Vidaković Aleksa, Stanojević Jana i Tikvicki David. Trener: Brestovac Uroš.

Selekcija U10 je svoje nastupe imala u subotu 21.09.2019., gde je ekipa U10C u svojoj kategoriji na tri utakmice zabeležila 2 pobede i jedan nerešen rezultat (Dunaujvaros 4:1, Csabai Farkasok 8:0 i KESI 2:2), dok je ekipa koja je nastupala u B kategoriji na 4 utakmice zabelećila 3 pobede i jedan nerešen rezultat (FC Hatvan 7:0, Varosgazda UP AK 4:0, Gyori ETO HC 7:2 i UTE 2:2), što zaista predstavlja lep uvod i nastavak uspešnih rezultata ovih selekcija u poslednjih nekoliko sezona na turnirima u Mađarskoj i u regionu.Za obe ekipe HK Spartak U10 su nastupili: Poljaković Filip, Maravić Tijana, Kesejić Ivan, Simić Ljubinka, Mandić Petar, Čepela Teodora, Lukić Dunja, Kovač Nina, Novak David, Šabić Iva, Tikvicki Martina, Budinčević Petar, Iveljić Matija, Marko Filip, Anđelković Luka, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Blažić Teodor, Rajković Marjan i Mandić Antonija. Trener: Brestovac Uroš.

Već narednog vikenda selekcija U14 nastavlja sa svojim nastupima u „B“ prvenstvu Mađarske dok će ostale ekipe imati treninge na ledu u Kiskorosu, kako bi koliko toliko ostale u koraku sa ekipama koje svakodnevno treniraju na ledu u svojim gradovima.