Predstava „Na slovo na slovo“

Na sceni Dečjeg pozorišta, sinoć je u okviru 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, van konkurencije odigrana predstava “Na slovo na slovo”. Ova predstava deo je IPA projekta “Teatro” koji realizuju Otvoreni univerzitet Subotica i pozorište “Kever Bela” iz Segedina.

Devet učenika viših razreda subotičkih osnovnih škola tokom proteklih nekoliko meseci učestvovalo je u radu lutkarske radionice projekta “Teatro”. Na radionicama su deca imala priliku da nauče osnove lutkarstva. Svako od učesnika radionice napravio je i lutku za predstavu. Deca svoje iskustvo na ovom projektu opisuju kao veoma zanimljivo i podsticajno, ali i veoma izazazovno pogotovo kada se radi o izradi lutaka.

Na kraju lutkarske radionice projekta “Teatro” deca iz Srbije i Mađarske napravila su predstavu, a obe predstave prikazane su i u našoj zemlji i u susednoj Mađarskoj. Sinoć je u Dečjem pozorištu prikazana predstava “Na slovo na slovo” u režiji Marte Aroksalaši Stamenković koja je i vodila lutkarsku radionicu.

U okviru Festivala, subotička publika imala je juče priliku da, takođe van konkurencije, pogleda i predstavu “Karneval životinja” koju su deca iz Segedina pripremila u okviru istog projekta.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime