Hemijsko – tehnološka škola domaćin dva Republička takmičenja

Na dva Republička takmičenja, čiji je domaćin Hemijsko – tehnološka škola, od ukupno 250 đaka iz cele Srbije učestvuje i 7 učenika ove škole. Takmičenja su počela juče, a traju do subote, kada će biti održano svečano proglašenje pobednika.
Po prvi put Hemijsko – tehnološka škola istovremeno je domaćin dva Republička takmičenja, iz područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo kao i tekstilstvo i kožarstvo. Razlog održavanja dva takmičenja jeste da se učenici druže, upoznaju i zabavljaju pored toga što će pokazati svoje veštine i znanja, navode iz škole. Đaci koji učestvuju na takmičenju, kako kažu, nadaju se dobrom uspehu. Za neke od njih ovo je prvo učešće, dok su drugi ostvarili značajne rezultate na ranijim takmičenjima.
Takmičenja se sprovode po svim standardima propisanim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Učenici rešavaju testove, ali i obavljaju praktične zadatke na kojima prikazuju konkretne veštine, što je veoma važno za učenike srednjih stručnih škola, poručuju iz škole.
Takmičenje je počelo juče, a traje do subote kada će se saznati i rezultati. Na prvi dan takmičenja održane su vežbe u laboratorijama iz hemije, dok su danas učenici rešavali testove, a uz to realizovan je i deo programa koji se odnosi na tekstil.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime