Nakon 55 godina od mature bivši đaci Mašinsko-tehničke škole ponovo seli u školske klupe

U Tehničkoj školi “Ivan Sarić” upriličen je susret prve generacije mašinskih tehničara, povodom proslave 55 godina mature. Na ovom sastanku okupilo se 15 bivših učenika, kao i dva profesora.
Maturirali su davne 1964. godine, bili su prva generacija mašinskih tehničara, a danas su , nakon više od pola veka, ponovo seli u školske klupe. Bivši đaci Mašinsko-tehničke škole poslednji put okupili su se pre 25 godina. Današnji susret je bio veoma dirljiv, a pala je i po koja suza radosnica. Za katedrom su i danas sedeli profesori, a đaci u školskim klupama. Neke đačke klupe ostale su prazne, jer su neki đaci, zbog zdravstenog stanja i nedoložnih obaveza, bili opravdano odsutnni. Ostale su upražnjene i stolice onih koji više nisu među živima, a njihovi drugari iz odeljenja odali su im počast minutom ćutanja. Oni koji su bili prisutni na času, prisetili su se školskih dana, druženja, kao i đačkih nestašluka.
Te 1960. godine Maško-tehničku školu upisalo je 120 đaka, a završilo 60 najboljih, priseća se mašinski inženjer u penziji, Ernest Mahalik. Kaže Ernest da je to bilo vreme kada su se profesori poštovali, a đaci međusobno družili.
Današnji čas održale su profesorke Olgica Zupančić i Gordana Čučković.
Dnevnik pun petica, tih šezdesetih godina prošlog veka nagoveštavao je da će ovi đaci izrasti u ozbiljne i veoma poštovane stručanjke, koji će svoj radni vek provesti u Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji. Taj dnevnik i danas je stajao na katedri, doduše požutelih stranica, ali petice su i dalje tu.