Gradonačelnik Bakić potpisao ugovor o ulaganju u putnu infrastrukturu vredan 170 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština sa teritorije APV, za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i kulture.

Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, objavljenog 18. februara ove godine, za realizaciju projekata iz te oblasti na teritoriji 14 vojvođanskih opština i gradova, među kojima je i Subotica, ukupno je odobreno nešto više od 1,67 milijardi dinara.

U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Subotici je odobreno 169.936.572,57 dinara za projekat „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u gradu Subotici“. U ime subotičke lokalne samouprave ugovor je potpisao gradonačelnik Stevan Bakić.

Igor Mirović je, tom prilikom, istakao da je ovo važan dan za Vojvodinu jer, kako je rekao, počinje novi investicioni ciklus, u kojem će, zajedničkim naporima, baš kao i minulih godina, biti realizovani novi konkretni projekte značajni za Vojvodinu i svih 45 lokalnih samouprava.