понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Počeli radovi na proširenju graničnog prelaza Horgoš

Počeli radovi na proširenju graničnog prelaza Horgoš

Počeli su radovi na proširenju graničnog prelaza Horgoš. Ovaj najfrekventniji GP, po završetku radova dobiće šest novih saobraćajnih traka. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, zajedno sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom, prisustvovao je obeležavanju početka radova.

Ugovor o radovima na graničnom prelazu Horgoš potpisan je pre nešto više od tri meseca, a izgradnja je zvanično započeta danas. Proširеnjеm jе predviđeno smanjеnjе saobraćajnog opterećenja najfrekventnijeg GP na srpsko-mađarskoj granici, Horgoš, a projekat podrazumeva izgradnju šest saobraćajnih traka: dvе za tеrеtna vozila, dve za putnička i dve trake za autobuska vozila. Kako je naveo minstar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, moramo da se povežemo sa zemljama EU, a boljeg prijatelja od Mađarske nemamo i zato se proširujemo ovaj granični prelaz.

Radovi su posebno značajni za ovaj deo države koji prestaje da bude deo periferije i postaje deo prostora gde se najznačajnije stvari dešavaju, istakao je predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor.

Početku radova na proširenju GP Horgoš prisustvovao je i gradonačelnik Stevan Bakić. Vrednost investicije je oko dve milijarde dinara, a realizuje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Akcija prikupljanja životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice i sugrađane

Neformalno udruženje volontera „Naše malo je nekome sve“ organizuje u nedelju, akciju prikupljanja i podele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.