Gde će Subotičani provesti praznike?

Iako je većina Subotičana sa kojima smo razgovarali rekla da će predstojeće praznike provesti kod kuće, iz turističkih agencija kažu da i ove godine vlada interesovanje za putovanja i to najviše za destinacije u regionu.

Kalendarski sve smo bliži završetku 2023. godine, a planiranja gde provesti božićne i novogodišnje praznike još uvek su u toku. Tim povodom pitali smo Subotičane da li su se odlučili da praznike provedu van granica naše zemlje ili ipak ostaju u svojim domovima.

Kada je reč o božićnim praznicima najpopularniji su jednodnevni izleti u vidu poseta Božićnim vašarima i to u Budimpešti, Zagrebu i Temišvaru. Cene za te aranžmane se kreću od 2.500 do 5.000 dinara, dok je cena sa noćenjem skuplja i kreće se od 100 evra. Najveće interesovanje za novogodišnje aranžmane vlada za zemlje u regionu, kažu iz turističkih agencija.

Za one koji žele da iz budžeta izdvoje više novca u ponudi su i daleke destinacije poput Maroka, Kube, Tajlanda i Sejšela. Za putovanja u našoj zemlji sugrađani mahom biraju banje i planine, kaže sagovornik.