Fondacija „Profesura“ obeležila dve godine rada

Godišnjom skupštinom i tribinom u Velikoj većnici Gradske kuće pod nazivom „Pitam se, pitam se“ Fondacija „Profesura“ obeležila je dve godine postojanja.

Fondaciju „Profesura“ osnovala je pre dve godine profesorka srpskog jezika i književnosti Stela Šarović sa idejom da se finansijski pomogne talentovanim učenicima. Povodom obeležavanja dve godine rada Fondacije, održana je tribina u Velikoj većnici Gradske kuće na kojoj su učestvovali predstavnici učeničkog parlamenta iz osnovnih i srednjih škola iz našeg grada. Na tribini su đaci imali priliku da postavljaju pitanja stručnjacima iz oblasti psihologije, pedagogije i sporta u cilju sagledavanja problema sa kojima se učenici susreću u školi i van nje.

Prema iskustvu školskog psihologa u Politehničkoj školi Aleksandre Radulović Zelenike, adolescente danas najviše muči otuđenost i usamljenost, kao i slaba motivacija. Ona poručuje da su najbolji lek razgovor i druženje.

Na tribini su govorili: pedagoški savetnik Natalija Trbović Toljagić, psiholog/ psihoterapeut Aleksandra Radulović Zelenika i profesor fizičkog vaspitanja Čongor Nađ.