Fondacija „Ana i Vlade Divac“ podržala pet projekata iz Subotice

Predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac“, u Plavoj sali Gradske kuće, potpisali su ugovore sa predstavnicima pet organizacija civilnog društva iz Subotice čiji su projekti odabrani na konkursu „Možemo i mi“. Vrednost ovih pet projekata iznosi ukupno 2,6 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata dobila su Udruženja „Zajedno“ i „Olovka piše srcem“, Crveni krst, Centar lokalne demokratije i Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom. Iz Crvenog krsta navode da će zahvaljujući sredstvima unaprediti rad narodne kuhinje, a benefit od relizacije projekta imaće upravo korisnici.

Članica GV zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić zahvalila se predstavnicima Fondacije „Ana i Vlade Divac“ na pomoći i podsetila na prethodne saradnje poput donacije garderobe školama, zatim donacije knjiga školskim bibliotekama, pomoć Narodnoj kuhinj i pomoć u periodima najintenzivnije migranske krize.

Na konkurs „Možemo i mi“ stiglo je 33 predloga iz Subotice, a danas su uručeni čekovi i potpisani ugovori sa predstavnicima pet organizacija čiji s projekti podržani.

Konkurs „Možemo i mi“ Fondacija sprovodi u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“, a uz podršku Fondacije za otvoreno društvo. Pored Subotice, projekat se realizuje i u Šidu i Preševu.