Donacija za respiratornu COVID-19 ambulantu Opšte bolnice

U trenutku kada subotička Opšta bolnica ulaže najveće napore da zbrine sve pacijente zaražene korona virusom, podrška putem donacija društveno odgovornih preduzeća je dragocena. U želji da doprinese jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema, firma „Monte Max“ d.o.o iz Subotice, donirala je respiratornoj COVID-19 ambulanti Opšte bolnice opremu vrednu 250.000 dinara.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar je, tim povodom, izrazio zahvalnost vlasniku preduzeća „Monte Max“ d.o.o, Žarku Radonjiću, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se lično angažovao na povezivanju između Opšte bolnice i ovog zainteresovanog donatora.

„Ovom donacijom respiratorna ambulanta je dobila nova, adekvatna vrata, aspirator za male hirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijalizovanih maski i digitalnih toplomera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprineće poboljšanju kvaliteta rada i zaštite radnika prijemno-trijažne respiratorne COVID-19 ambulante“, istakao je dr Puškar.

On je pozvao i druge kompanije i preduzetnike koji posluju u našem gradu da doniraju Opštoj bolnici što su, kako je rekao, mnogi činili i tokom prvog talasa epidemije.

„Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim nivoima je zadovoljavajuća ali je uvek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, privreda i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema, poručio je dr Slobodan Puškar.