Donacija RTV Yu eco

RTV Yu eco donirala je Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine 100 “Eko bajki” koje će se naći na policama biblioteka svih osnovnih škola na teritoriji Vojvodine u kojima se nastava odvija na mađarskom jeziku.

Ekološke bajke na mađarskom jeziku koje je naša medijska kuća donirala Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine, biće distribuirane u sve osnovne škole na teritoriji AP Vojvodine u kojima se nastava odvija na mađarskom jeziku. Članica IO Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Iboja de Negri istakla je da je očuvanje životne sredine od velikog značaja i da je važno i najmlađe uzraste dece uputiti u ovu temu kako bi zajedno radili na očuvanju planete i prirodnih resursa.

RTV Yu eco je povodom 5. juna, Dana zaštite živtone sredine i rođendana naše medijske kuće, pre nekoliko godina raspisala konkurs za učenike nižih razreda osnovnih škola na temu ekoloških bajki kako bi skrenuli pažnju na očuvanje životne sredine. Na taj konkurs pristiglo je više od 2000 radova, a žiri je odabrao 30 najboljih na srpskom i 30 mađarskom jeziku koje su objavljene pod nazivom “Eko bajke” pod okriljem RTV Yu Eco. Ekološke bajke na oba jezika već se nalaze na policama mnogih školskih biblioteka u gradu i šire.

Osim “Eko bajki”, naša medijska kuća donirala je i odabrane knjige na nemačkom jeziku Nacionalnom savezu nemačke nacionalne manjine, kao i mnogobrojnim obrazovnim ustanovama u našem gradu i okolini.