Tri nova obrazovna profila od naredne godine u Politehničkoj školi

Politehnička škola će od naredne školske godine upisivati učenike na tri nova obrazovna profila – tehničar multimedija, geodetski tehničar i instalater vodovoa, grejanja i klima uređaja.

Budući srednjoškolci će od naredne školske godine na svoje liste želja moći da upišu i tri nova obrazovna profila Politehničke škole. Kako objašnjava direktor ove obrazovne ustanove, Iso Planić, obrazovni profili su usaglašeni predlogom plana upisa za školsku 2022/23. godinu. Jedan se otvara nakon više od 10 godina i nalaziće se na području rada Geodezija i građevinarstvo pod nazivom Geodetski tehničar. Drugi je sa istog područja rada, a u pitanju je Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja, dok će se tehničar multimedija naći na području rada Grafičarstva.

Učenici će na svim novim obrazovnim profilima stečeno teorijsko znanje moći da primene već tokom trajanja školovanja kroz dodatne prakse, a jedna od njih će biti i u našoj medijskoj kući. Radi se o obrazovnon profilu koji preti da postane jedan od najtraženijih – Tehničar multimedija. Učenici će nakon završetka školovanja na ovom profilu biti kvalifikovani za rad u medijskoj produkcji, odnosno, za snimanje i obrađivanje zvučnih i video-zapisa, kreiranje grafike i animacije.

Politehnička škola obrazuje učenike na četiri područja rada, a u prvi razred naredne školske godine, na svim obrazovnim profilima biće upisano ukupno devet odeljenja.