Đaci OŠ “Ivan Goran Kovačić” ugostili 6 učenika sa Kosova

Učenici OŠ “Ivan Goran Kovačić” ugostili su 6 đaka sa teritorije Kosova koji će do nedelje boraviti u poseti našem gradu u okviru akcije “Deci Kosmeta s osmehom- zajedno u školskim klupama”.

Među trideset đaka iz 4 subotičke osnovne škole koji su ugostili 30 učenika iz Kosovskog pomoravlja i centralnog Kosova je i učenica 8. razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić”, Elena Bačić. Njen motiv da ugosti drugaricu sa Kosova je bio, pre svega druženje, a zatim i da omogući nekome da promeni svakodnevicu kao i da se upozna sa znamenitostima našeg grada.

Elena je ugostila Jovanu Kovačević, učenicu 8. razreda iz sela Koretište pored Gnjilana na Kosovu. Jovani je ovo drugi put da boravi u poseti našem gradu, a kako kaže, najviše joj znači upoznavanje novih drugova i drugarica.

Među domaćinima iz našeg grada je i Strahinja Kovačević, učenik 6.razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić”.

Lazar Hremić iz Šilova pored Gnjilana smatra da je poseta Subotici lepo iskustvo koje bi voleo da podeli sa svojim drugarima iz rodnog mesta.

Ovo je četrnaesta godina kako naš grad učestvuje u akciji “Deci Kosmeta s osmehom- zajedno u školskim klupama” koju organizuje organizacija “Dečija radost” iz Gnjilana. Pored OŠ “Ivan Goran Kovačić” u akciji učestvuju i đaci iz osnovnih škola: Sonja Marinković”, “Jovan Jovanović Zmaj” i “Jovan Mikić”.

Deca sa Kosova boraviće u našem gradu do nedelje, kada je planirano da u jutarnjim časovima krenu nazad na Kosovo.