Deponija na privatnom placu – problem stanovnika Ilirske ulice

Nagomilani otpad u Ilirskoj ulici godinama predstavlja problem tamošnjim stanovnicima. Kako se deponija nalazi na privatnom posedu, sami ne mogu ništa da urade. Za pomoć su se obraćali komunalnoj policiji, a dogovor sa vlasnikom se već dve godine svodi na obećanja kako će otpad biti uklonjen.

Na svega desetak minuta od centra, u Ilirskoj ulici, nalazi se deponija, ali kako je na privatnom posedu, problem stoji u mestu. Prvi komšija, Goran Peić Tukuljac, plac u ovoj ulici kupio je pre pet godina, a dom u kojem živi sa svojom porodicom izgradio je pre dve. Kako kaže, smeće na posedu do njegovog sve je veće i više nije zabrinut samo zbog neprijatnog mirisa, već i zdravlja i bezbednosti svoje dece. Kako navodi, poslednje dve godine bezuspešno pokušava da se dogovori sa vlasnikom da se otpad ukloni, ali se sve svodi na prazna obećanja.

Problemu tu nije kraj, kaže Goran. Pored otpada koji donosi vlasnik, smeće su počeli da ostavljaju i prolaznici. Kada je uvideo da problem ne može da reši sam, obratio se komunalnoj policiji.

Podršku u rešavanju ovog problema našem sagovorniku su dale i komšije, a on se nada da će neko od nadležnioh imati sluha za konačno rešavanje ovog problema.