Delegacija EU u poseti Subotici

Grupa zamenika Šefova misija zemalja članica EU posetila je Suboticu i tom prilikom razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave, a gosti su obišli i više projekata koji se finansiraju sredstvima EU. Delegacija EU u Srbiji svake godine organizuje posete različitim delovima Srbije sa ciljem da se predstavnici ambasada zemalja članica upoznaju sa nekim projektima koji se finansiraju sredstvima EU.

Ove godine obeležava se Evropska godina kulturnog nasleđa, pa su članovi delegacije EU obišli Sinagogu kao jedan od najvećih projekata iz kulture u Subotici, a njenu rekonstrukciju pomogla je i EU. Za goste je upriličen sastanak sa gradonačelnikom na kom su, između ostalog, razgovarali o Paliću, kao i o ekološkim projektima koje Subotica planira da realizuje.

Poseta delegacije EU je velika čast za Grad Suboticu, poručio je narodni poslanik i šef Radne grupe za praćenje migracija u Subotici Milimir Vujadinović. On je istakao i da je poseta jedna vrsta priznanja za sve ono što je lokalna samouprava uradila po pitanju realizacije brojnih projekata.

Članovi delegacije EU prilikom posete Subotici obišli su Sinagogu, Palić, zdravstveni centar u Petefi Šandora, Prihvatni centar, te Centar za socijalni rad.